četrtek, 16. december 2010

Žaljiv minister Svetlik

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije smo ogorčeni nad ministrom za delo dr. Ivanom Svetlikom, ki je včerajšnjih 22.176 podpisov za razpis referenduma o pokojninski reformi, ki so jih članice in člani Zveze svobodnih sindikatov Slovenije zbrali v rekordnem času, komentiral z besedami, »da je prepričan, da imajo na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije podpise vedno na zalogi.«


Izjava ministra Svetlika kaže na izrazito podcenjujoč odnos do ljudi in žali sindikalne zaupnike ter članice in člane Zveze svobodnih sindikatov Slovenije, ki so včeraj dopoldne podpisovali obrazce za razpis referenduma. Vodstvo Zveze svobodnih sindikatov Slovenije s svojim komentarjem zlonamerno obdolžuje tudi prevare kljub dejstvu, da so članice in člani ZSSS podpisovali dokument, na katerem je zapisan datum seje Državnega zbora RS, na kateri so poslanci sprejeli pokojninski zakon. Očitno je, da ga je število zbranih podpisov v zelo kratkem času tako presenetilo, da ni zmogel drugačnega komentarja od tega, da gre za prevaro.

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije zahtevamo, da se minister za delo dr. Ivan Svetlik zaradi svoje žaljive izjave takoj javno opraviči vsem delavkam in delavcem, ki so včeraj dopoldne podpisovali obrazce za razpis referenduma!
 
Mag. Dušan SEMOLIČ


Predsednik ZSSS

Ni komentarjev:

Objavite komentar