četrtek, 6. junij 2013

JAVNI POZIV ZVEZE SVOBODNIH SINDIKATOV SLOVENIJE VLADI RS: KONEC JE ODLAŠANJA!

NUJNO OBVESTILO
JAVNI POZIV VLADI RS: KONEC JE ODLAŠANJA!

Na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije smo pravkar poslali javni poziv Vladi RS, v katerem opozarjamo, da se je čas za odlašanje o poroštvih za več podjetij, katere smo izpostavili prejšnji teden, iztekel.
Celoten poziv si lahko preberete spodaj oziroma v priponki.

---------------------------------------------------------------------------------
Ljubljana, 6. 6. 2013
Za:
Mag. Alenka Bratušek, predsednica Vlade RS

Spoštovana predsednica Vlade RS,

Prejšnji teden smo na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) skupaj s sindikalnimi predstavniki iz podjetij AHA Mura, PEKO in SVEA spregovorili o nujnosti ohranitev podjetij, delovnih mest in blagovne znamke ter posledicah neustreznega ravnanja. Pri tem smo jasno izpostavili da ta podjetja ne potrebujejo pomoči v obliki nepovratnih sredstev, ampak tekoča likvidna sredstva oziroma poroštva, in to v čim krajšem času, sicer lahko sledijo najbolj negativni scenariji.

Kolikor pa vidimo iz dnevnega reda današnje seje Vlade RS, ni prav nikjer nobene točke dnevnega reda o poroštvih za ta podjetja, prav tako tudi ne tudi za podjetje MLM (Mariborska Livarna Maribor).

Kako resen je položaj, nam zlahka pove primer podjetja SVEA Zagorje, kjer se za 10. junij napoveduje stavka delavcev, saj niso prejeli plač za marec in april 2013.

Spoštovana predsednica Vlade RS, gre za nekaj tisoč delovnih mestih v okoljih, ki imajo že sedaj visoko stopnjo brezposelnosti. Kakršno koli odlašanje z odločitvami pa preprosto pomeni še več brezposelnosti.

Zato zahtevamo, da se tematika državnih poroštev za ta podjetja nemudoma uvrsti na dnevni red Vlade RS. Vsak dan odlašanja je prepozen!

Mag. Dušan Semolič
Predsednik ZSSS

Ni komentarjev:

Objavite komentar