torek, 16. november 2010

Ponovno izglasovan o Zakonu o malem delu

Pred nekaj urami je na mizah v državnem zboru ponovno pristal predlog zakona o malem delu. Zanj je tokrat glasovalo 47 poslancev in poslank, torej absolutna večina, kljub vse bolj naraščajočemu kupu argumentov proti njegovemu sprejemu.


Zveza svobodnih sindikatov Slovenije ob tem dogodku ugotavlja, da se je parlament, ki naj bi bil hram demokracije, v polovici vladnega mandata spremenil v zaprto kletko ozko usmerjenih interesov in prostor, kjer je bolj od argumentov in odločanju po svoji vesti pomembno, »da si naš«.

Nihče nima pravice spreminjati parlamentarne demokracije v kastni sistem, zato bomo nadaljevali naš boj za dokončno odpravo tega zakona. Zakon o malem delu je preprosto preveč pomemben zakon, z dokazano negativnimi učinki na trg dela, da bi zgolj zamahnili z roko in si rekli »pa saj ne vedo, kaj počenjajo«. Delavke in delavci v Sloveniji, mladi, ki zaključijo šolanje in so brez dela, potrebujejo delo za nedoločen čas, saj jim le to omogoča ekonomsko in socialno varnost in učinkovit prehod v samostojnost!

Bitke še zdaleč ni konec!

Sporočilu dodajamo tudi dopolnjeno Črno listo poslank in poslancev, ki prikazuje glasovanje o predlogu zakona o malem delu prej (26.10. 2010) in potem (16.11. 2010).


Mag. Dušan Semolič

Predsednik ZSSS


Ni komentarjev:

Objavite komentar