petek, 8. april 2011

Glas za ohranitev socialne države

Nedelja, 10. april 2011, je dan, ko skupaj odločamo o tem, kakšno državo želimo. Ali bodo v Sloveniji imele prednost vrednote, kot so socialna država, solidarnost, dostojanstvo, spoštovanje in uresničevanje temeljnih človekovih pravic in vrednot, ali pa bodo dobili prednost kapital, tajkunska želja po dobičkih, krčenje socialnih pravic ter kupovanje vstopnice za vlak Berlin – Pariz z večanjem revščine in bede.


Gre za odločanje o tem, ali se strinjamo s sedanjo vladno politiko, katere osnovni namen ni blaginja državljank in državljanov, ampak blaginja peščice izbranih na račun navadnih ljudi. O tem se bo odločalo to nedeljo.

Zakon o malem delu je uvodnik k »nujnim« vladnim reformam (kar z drugimi besedami pomeni nižanje socialnih pravic in standarda ljudi), ki nam jih vlada skuša vsiliti s prisilo in zastraševanjem. Pri tem pa se vsakemu, ki ima drugačno mnenje ali rešitev, posmehuje in mu prilepi oznako »zaviralec razvoja Slovenije«. Kot da ima absolutno oblast.



Zato glas proti zakonu o malem delu pomeni glas za socialno državo, ki je pravica vseh nas in dolžnost vsakokratne vlade, da nam jo zagotavlja.



Vzeli so nam 8 milijard evrov iz socialne blagajne zaradi znižanja prispevne stopnje delodajalcem!

Vzeli so nam delovna mesta, ko so nemo opazovali propad podjetij, ki smo jih gradili skupaj!

Vzeli so nam pravno državo, ko se namesto zaščite pravic delavcev preko kamer smejijo tajkuni.



NE DOVOLIMO, DA NAM VZAMEJO DELAVSKE PRAVICE IN DOSTOJANSTVO!

NA REFERENDUMU 10. 4. 2011 SKUPAJ GLASUJMO PROTI ZAKONU O MALEM DELU!



Andrej Zorko, izvršni sekretar ZSSS

Ni komentarjev:

Objavite komentar