nedelja, 10. april 2011

Sporočilo za javnost - referendum o malem delu

V Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) smo zadovoljni, da so se državljanke in državljani na referendumu o uveljavitvi zakona o malem delu 10. aprila 2011 po začasnih in neuradnih podatkih odločili, da malo delo zavrnejo.


Veseli smo, da so državljanke in državljani spoznali, da bo malo delo kot negotova in nedostojna oblika dela izredno negativno učinkovala na delavske pravice, socialno-ekonomski položaj ljudi in stabilnost državnih socialnih sistemov ter, da ga je treba zato preprečiti.

Hkrati se bo v času prihajajočega referenduma o pokojninski reformi, ki je podobno kot zakon o malem delu sprejeta brez ustreznega socialnega dialoga in bo povzročila nadaljnje siromašenje prebivalcev Slovenije, naše dosledno zavzemanje za socialno pravičnost in demokratično uveljavljanje interesov delavk in delavcev odločno nadaljevalo.



Zveza svobodnih sindikatov Slovenije se iskreno zahvaljuje vsem državljankam in državljanom Republike Slovenije, ki so odšli na volišča in oddali svoj glas proti temu škodljivemu zakonu.





Pavle VRHOVEC

Izvršni sekretar ZSSS

Ni komentarjev:

Objavite komentar