četrtek, 13. januar 2011

Prekinitev zbiranja podpisov za ZPIZ-2

S priloženim dopisom smo danes bili obveščeni o prekinitvi zbiranja podpisov za referendum za ZPIZ, ki nastopi jutri, 13.1.2011, in traja do odločitve ustavnega sodišča. Jutri bomo prejeli uradni podatek o številu oddanih podpor, ocenjujem pa, da smo danes prebili številko 40.000 pri obeh referendumih. Vendar, kot rečeno, dokončen podatek dobimo jutri. To pa seveda še ne pomeni, da imamo zbranih tudi toliko overjenih podpor, pa še med temi je kar nekaj napačno izpolnjenih in obstaja možnost, da bodo v postopku preverjanja izločene. Zato bomo takoj po odločitvi ustavnega sodišča (predvidevam, da pozitivni za nas) nadaljevali zbiranjem podpisov, saj jih v izogib kakšnim presenečenjem moramo zbrati najmanj 50.000.


Že v tej fazi gre zahvala za odlično opravljeno delo kolegicam in kolegom iz območnih organizacij, zaposlenim na Zvezi ter sodelavkam in sodelavcem na tistih nekaterih sindikatih dejavnosti, ki so nam priskočili na pomoč pri delu na stojnicah v teh dneh. V skladu z našimi napovedmi smo 40.000 podpisov zbrali v enem tednu, kar je slovenski rekord na tem področju.

Zato čestitke vsem in pogumno v drugo fazo zbiranja podpisov. Vsekakor je v našem interesu, da zberemo v naslednjih dneh še nekaj podpisov za ZMD in s tem omogočimo, da tudi ta protidelavski zakon zrušimo na referendumu.



Čestitke vsem, to je naš skupen uspeh.


Milan Utroša
sekretar ZSSS

Ni komentarjev:

Objavite komentar