četrtek, 6. januar 2011

VLADA S SVOJO NEODZIVNOSTJO IN SPREMEMBAMI POSTOPKA ODDAJE E-PODPISOV SABOTIRA LASTNE VOLIVCE

Včeraj smo v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) prejeli negativni odgovor ministrice za javno upravo Irme Pavlinič Krebs na naš poziv, da bi bile upravne enote in njihove organizacijske enote v času zbiranja podpor zahtevi za razpis zakonodajnega referenduma o novem zakonu o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2) odprte tudi ob sobotah.


A to še ni vse -še isti dan smo namreč ugotovili, da so na E-upravi en dan pred pričetkom zbiranja podpisov za referendum proti ZPIZ-2 in tretji dan zbiranja podpisov za referendum proti malemu delu spremenili postopek oddaje e-podpisov. In to ne v smeri poenostavitve, temveč še večje zapletenosti postopka! Medtem pa je danes zjutraj E-uprava ponovno spremenila postopek oddaje e-podpisa in sicer nazaj na izvirni postopek, kar seveda pomeni popolno zavajanje in manipuliranje s celotno javnostjo. Samo ugibamo lahko, koliko volivcev je E-uprava s temi dejanji odvrnila od oddaje njihovega e-podpisa, kar je nepopravljiv škandal.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije v imenu svojega celotnega članstva najostreje obsoja takšno sabotiranje volje volivcev s strani predstavnikov vlade. Vlada, ki namerno odreka glas lastnim volivcem, ker jo je strah njihove pravice do lastnega stališča, je nič drugega kot vlada, ki sama sebi odreka vso legitimnost.

Ministričino zavrnitev si lahko preberete TUKAJ

Nenadno in nenapovedano spremembo postopka oddaje e- podpisov si lahko ogledate na spletni strani http://e-podpis.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar