sreda, 16. marec 2011

MALO DELO - eden izmed mnogi elektronskih sporočil, ki smo ga prejeli na ZSSS

Nas pa ob branju tega maila in mnogih podobnih zanima, ali zna kdo "na Olimpu" prisluhniti ljudem ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


SPOŠTOVANI!




Svoj študij v inozemstvu (Avstrija) sem financirala s svojim študentskim delom. Nikomur nisem morala polagati računov, koliko zaslužim in nihče se ni s tem delom okoriščal, mislim na delodajalce, in Avstrija zaradi tega tudi ni imela problema brezposelnosti!

Sedaj sem upokojenka s 260 Evri pokojnine (zaradi otrok sem ostala nekaj let doma, nato sem bila zaposlena za polovični čas, kasneje v javnih delih, ko so bila še slabo plačana), a s pomočjo malega dela toliko zaslužim, da lahko pridem skozi mesec, ker mi, hvala bogu, pri 63. letih še služita zdravje in izobrazba.A sedaj mi minister Svetlik želi grobo poseči v moj življenjski standard in me dobesedno sili v socialno podporo, kljub temu, da od mojega dela prejme skoraj 25% davek!

Prav tako je s študentskim delom! Vsak dela toliko, kolikor sredstev pač potrebuje za preživetje! In prav je tako, saj z delom tudi osebno dozoreva in večkrat se tudi zgodi, da edino tako lahko predstavi svoje kvalitete delodajalcu, ki ga kasneje, po končanem študiju ali pa še med študijem, redno zaposli!!! Res prava parodija: Tajkuni s krvosestvom zaslužijo milijone, ki romajo v inozemske banke pa jih obravnava vlada z rokavicami, nam, "majhnim ljudem", ki s poštenim delom zaslužimo za preživetje pa vlada streže po vsakem koraku in v nas duši še tiste malo iskrivosti in svobode, ki sta osnovi za vsaj kolikor toliko znosno življenje današnjega človeka.

Minister Svetlik se zateka h grožnjam o znižanju otroškega dodatka, pokojnin, štipendij.. če pade zakon o malem delu. Namesto dialoga, diktatura z grožnjami!

Politikanti z ozkim obzorjem in z nesposobnostjo dialoga, z grožnjami...To je vlada samostojne Slovenije, naše domovine??? Ne, to je srednji vek! Kje so izobraženci, humanisti, ki bi tvorili novo jedro naše vlade???


Počasi postaja jasno, v čem je srž slovenskega problema: nismo zreli za demokracijo! Morda ljudstvo še nekako, a vlada sploh ne!!! Namreč po osamosvojitvi in odločitvi za kapitalizem, je država izpustila iz svoje pristojnosti vsa podjetja, kar ji sedaj omogoča lagodnejše delo, oziroma, brezdelje,kar se kaže v neštetih aferah v vladi sami. Tačas pa kapital, ki bi ga lahko obdržala država Z UPRAVLJANJEM PODJETIJ(kot je bilo v času socializma), odteka preko rok tajkunov v inozemske banke! ZATO JE DRŽAVA OBUBOŽANA. kAJTI OD SAMEGA POBIRANJA DAVKOV NE BO IMELA DOVOLJ PRIHODKOV ZA SVOJE RAZSIPNO IN BREZCILJNO DELOVANJE!

Minister Svetlik pa dobesedno GROZI ljudstvu z ukinitvijo, oziroma znižanjem dobrin kot so štipendije, otroški dodatki,pokojnin... PONAVLJAM G R O Z I!!! Je to pravi značaj za demokratičnega ministra za DELO, D R U Ž I N O IN SOCIALNE ZADEVE? Grozi, ker trdi, da je trmast. In to bo torej njegovo maščevanje, če njegov zakon o malem delu propade. Kam smo prišli...

Ni komentarjev:

Objavite komentar