petek, 11. september 2009

BOLJ NAS ZAJEBAVATE, BOLJ SE MNOŽIMO

Resnična zgodba o akciji »BOLJ NAS ZAJEBAVATE, BOLJ SE MNOŽIMO« gre takole:


Poštni delavci v Connecticutu, ZDA so imeli velike težave z menedžmentom. Le-ta je namreč ignoriral pogodbena določila, po kateri se odpuščenim delavcem ponudi novo delovno mesto v razdalji do 50 km. Management je trdil, da temu ni mogoče.

Dne, ko je prišel obisk iz uprave Pošte iz Washingtona D.C. je vseh 300 delavcev nosilo spodnje majice z napisom – BOSSES BEWARE- WHEN WE ARE SCREWED, WE MULTIPLY – prosti prevod: BOLJ NAS ZAJEBAVATE, BOLJ SE MNOŽIMO! Management je zaradi doživete sramote poslal zaposlenim pismo o prepovedi nošnje majice, ker naj bi kršila Poštna določila o nični stopnji tolerance do nasilja. Delavci so videli, da so pritisnili na šibko točko in so zato naročili še 300 teh majic, vendar tokrat brez teksta – samo zajčki. Prav tako so zagrozili, da bodo zablokirali pot višjim uradnikom iz pošte, ki bodo prišli v mesto.

Posledica: Management je »ugotovil«, da lahko poišče lokalna delovna mesta za svoje delavce. Prav tako so umaknili prepoved nošnje majice. http://www.northlandposter.com/customer-stories.shtml


1 komentar:

  1. Zanimiv slogan, vendar je stavek 'When we are screwed' napačno preveden. Pravilno je: 'Ko smo na tleh, se množimo!'

    OdgovoriIzbriši