četrtek, 10. september 2009

BREZPOSELNI ZA NEDOLOČEN ČAS, ZAPOSLENI ZA DOLOČEN ČAS. ZAKAJ?

ZGODBA V NEKAJ DELIH

V prvem polletju letošnjega leta se je na ZSRZ prijavilo 56.209 brezposelnih oseb, kar je za 90,6 % več kot v primerljivem obdobju leta 2008. kot najpogostejši razlog za brezposelnost so brezposelni navedli iztek zaposlitve za določen čas (23.821 oseb).

V mesecu juniju je bilo za določen čas je bilo razpisanih 78,7 % vseh prostih del.

Tako je- trg dela se spreminja v vrtiljak statusov zaposlenosti in brezposelnosti. Pa mora temu res biti tako? Zgolj dva primera v razmislek:

Španija, podjetje La Caixa (2000, 2001)

Podjetje La Caixa, v katerem je zaposlenih okoli 14,500 delavcev, je podpisalo sporazum s predstavniki sindikatov, v katerem se predvideva sprememba začasnih pripravništev v zaposlitev za nedoločen čas. Torej bi po enem letu pripravništva bilo le-to spremenjeno v zaposlitev za nedoločen čas. Medtem ko bi pogodbe za določen čas ostale še tri leta, je bila dana garancija, da bo najmanj 80% teh pogodb spremenjena v zaposlitev za nedoločen čas, upoštevajoč poročilo o delu delavca. Kot dela tega procesa se bo vzpostavil evalvacijski tribunal z vključenimi predstavniki sindikatov. Prav tako je bilo s sporazumom omejena uporaba agencij za posredovanje dela izključno na specifične okoliščine. Kot rezultat sporazuma je več kot 85% začasnih delavcev postalo zaposlenih za nedoločen čas. (EUROFOUND )


Španija, Sony (1996 – 1999)

Podjetje iz kraja Viladecavalls je del grupacije Sony. V tem podjetju so sprejeli štiri sporazume o spremembi pogodbenih del v zaposlitve za nedoločen čas, skozi katerega se je doseglo izboljšave v kvaliteti in zmanjševanje transakcijskih stroškov. Dogovor, dosežen med menedžmentom, svetom delavcev in sindikati na ravni podjetja v obdobju 1996 - 1999 daje tudi povečano varnost zaposlitve mladim delavcem. Reorganizacija delovnega časa / dni omogoča podjetju,da ohrani bazen delavcev za vrhunec proizvodnje in v obdobju zmanjšane proizvodnje. Z vpeljavo letnega programa ur je bilo omogočena sprememba najmanj 47% skupnih sezonskih pogodb o delu v pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas. (EUROFOUND)

In kaj počne Slovenija na tem področju? Sledi nadaljevanje…

Ni komentarjev:

Objavite komentar