sreda, 30. september 2009

E-PISMO SLAVI ŠTIRN, KI GA JE NAPISALA NA SPLETNI STRANI http://www.nikolivec.com/

Sem upokojenka in me vse te razprave o zamrznitvi pokojnin in vseh socialnih transferjev zelo bolijo. Na tistem sloju prebivalcev, ki so že tako in tako v slabšem finančnem položaju, je treba »šparat«. Imam občutek, da bi bilo najbolje za državo, da bi vsi upokojenci in socialno ogroženi ljudje prenehali živeti. Finančne krize v Sloveniji ne bi bilo več. Vse kaže, da tako razmišlja tudi naš finančni minister.


V vseh dosedanjih razpravah reševanja finančne krize, ni slišati o varčevanju v parlamentu, pri tistih poslancih, ki niso več poslanci. Poslanec, ki ni več poslanec, nima pravice do nadomestila poslanske plače, nima pravice do regresa. Po prenehanju funkcije poslanca, se naj prijavi na Zavod za zaposlovanje kot iskalec zaposlitve in naj prejema tako nadomestilo, kot ga prejemajo ostali ljudje brez zaposlitve. V času funkcije poslanca je izkoristil vse bonitete. Zakaj naj bi jih užival še potem? Še večja »nesramnost« pa je, da poslanec, ki je že upokojen in prejema mesečno pokojnino, prejema tudi »poslansko nadomestilo + regres«. Marsikateri državljan naše prelepe Slovenije, bi poleg pokojnine, še kar naprej prejemal tudi osebni dohodek. Naj se znižajo previsoke pokojnine. Naj bo samo poslanec in ne tudi župan. Naj se v parlamentu zmanjša število poslancev! Saj, ko gledamo TV prenose sej državnega zbora, ali sveta, je več kot polovica poslancev odsotnih. Plačo pa prav gotovo prejmejo in to za nenehno pogrevanje »starih grehov«. Pozabimo, kaj je bilo včeraj, mislimo na to, kaj bo jutri. Da bo jutri boljše, kot je bilo včeraj. Zakaj se finančni minister ne dotakne direktorjev oz. menegarjev in predsednikov nadzornih svetov? Ti si lahko neomejeno izplačujejo visoke nagrade, sejnine, odpravnine. Delavci pa, ki ustvarjajo te prihodke, še tistega minimalnega osebnega dohodka ne dobijo!

Ne zamerite mi, da sem vam napisala tole pisemce, a že nekaj časa sem si želela to storiti. Zavedam se, da ne bo nič pomagalo, da se zadeve ne bodo spremenile, saj sem samo mala kapljica v morju. Poslanci sploh ne mislijo na ostalo ljudstvo, njih zanimajo samo oni sami.

Želim in upam, da boste »sindikalisti« uspešno nadaljevali svoje delo in resnično stali na strani delavcev. Še nikoli vas ni tako potrebovali, kot vas potrebujejo danes.

Lep pozdrav – Slavi Štirn

Ni komentarjev:

Objavite komentar